0

С масов финален спринт датчанинът Мадс Педерсен от отбора на “Трек-Сегафредо“ спечели шестия етап от Обиколката на Италия - 162 километра с начало и старт в Неапол.

Педерсен показа най-здрави крака в последните 250 метра, когато основната група застигна участвалите в откъсване Алесандро де Марки и Саймън Кларк, които изнесоха голямата тежест в днешния ден.

Датчанинът пресече финалната линия с време от 3 часа, 44 минути и 45 секунди, като изпревари със сантиметри италианеца Джонатан Милан от Бахрейн-Викториъс и германеца Паскал Акерман от тима на UAE.

С днешния си успех той вече може да се похвали с Голям шлем от победи в трите най-големи 3-седмични обиколки: Джиро, Тур дьо Франс и испанската Вуелта.

Днешните резултати не доведоха до разместване в генералното класиране и начело с розовата фланелка остава норвежецът Андреас Лекнесунд от ДСМ. Той има аванс от 28 секунди пред втория Ремко Евенепул (Белгия/Судал-Куик Степ) и 30 секунди пред третия Орелиен Паре-Пейнтр (Франция/AG2R). 

Четвърти на 1 минута е португалецът Жоао Алмейда (ОАЕ), а пети на 1:12 минути е Роглич.

В класирането при спринтьорите първи продължава да бъде Джонатан Милан. 

Италианецът ще продължи да носи цикламения екип със 110 точки - с 11 повече от австралиеца Кейдън Гроувс (Алпецин-Декьонинк) и с 27 пред Педерсен. 

При катерачите лидерското синьо трико запазва французинът Тибо Пино от „Франсез де жьо“.

В петък е седмият етап от Джирото, в който колоездачите ще трябва да преодолеят 218 километра в планината от Капуа до Гран Сасо д'Италия.