0

Л идерът в генералното класиране в Обиколката на Франция Йонас Вингегор е бил тестван четири пъти за допинг в последните два дни. Това съобщиха от отбора на Йъмбо-Висма, за който той кара.

Последната от тези проби е била взета само час преди началото на днешния 17-и етап от Сен-Жерве Мон-Блан до Куршевел, който специалистите определят като "кралския" в тазгодишното 110-о издание на най-голямото колоездачно състезание в света.

Във вторник Вингегор спечели индивидуалния етап по часовник с преднина от 1:38 минути пред основния си конкурент Тадей Погачар. С това датчанинът дръпна с 1:48 минути пред словенеца в борбата за "жълтото трико".

"Днешният тест на Йонас бе четвъртият през последните два дни", каза говорител на Йъмбо-Висма пред Ройтерс.

"Ние нямаме проблем с този факт. Дори напротив, изисквахме от Международния колоездачен съюз да действа по този начин", добавиха от нидерландския тим.

От отбора на Обединените арабски емирства, за който се състезава Погачар, казаха, че техните колоездачи също са били тествани за допинг тази сутрин.

По правилник в Обиколката на Франция лидерът в генералното класиране, както и победителят във всеки от етапите трябва да дават проба за допинг във всеки състезателен ден.