0

Н овата звезда на българската гимнастика Елвира Краснобаева си заслужи сравнения с испанската легенда Алмудена Сид. Още при дебюта си за Световната купа родената в Санкт Петербург националка спечели многобоя в Атина, както и злато на обръч и сребърни медали на бухалки и лента.

„Нейният обръч по арията „Несун дорма“ от операта „Турандот“ на Джакомо Пучини напомни за съчетанието на четирикратната участничка на олимпийски игри Сид. Тя направи запомнящо се изпълнение под тази музика през 2008 – годината, през която Краснобаева е родена“, припомниха от Международната федерация (ФИГ).

„Браво, дете прекрасно – написа президентът на БФХГ Илиана Раева. - Елвира игра пределно мобилизирано, за съжаление не успя да си направи няколко елемента, но за сметка на това си направи невероятния риск с три кълбета и улавяне извън зрително поле - истински уау елемент!“.

Огнените фламенко-бухалки – другият уред, на който Елвира се чувства най-уверена, тя играе в ритъма на "Булерия" и изпълнение на Давид Бизбал.

Раева похвали и Ева Брезалиева, която взе сребро в многобоя и е с бронз на топка и бухалки. Ансамбълът се нареди пети в многобоя и шести във финала с 3 ленти и 2 топки. "Гордея се с българския национален отбор, ансамбъл и индивидуално, в Атина и с техните треньори – увери Илиана. - Само това е пътят за България - много трудни и много въздействащи съчетания!”. Следващата Световна купа е в София от 12 до 14 април.