0

Б ългария попълни с липсващото сребро комплекта си от медали от европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 г. в Банска Бистрица, Словакия.

Донесе го Димо Андреев, който стигна до второто място във финала на чук с резултат от 72,49 м.

Шампион стана ирландецът Томас Уилямс със 73,95 м, а с бронза се окичи Мано Йопис от Испания с личен рекорд от 72,48 м.

Възпитаникът на треньора Адриан Андреев и клуба от Балчик не тръгна по най-добрия начин във финала, но в последните си три опита мина границата на 71 м и заслужи среброто с 1 см пред испанеца.

Ако се бе доближил в по-голяма степен до личния си рекорд от 75,53 от балканиадата в Марибор в началото на месеца, талантът от Балчик можеше да се бори и за титлата, но и среброто добре приляга на гърдите му.

Така България вече има пълен комплект медали от европейското първенство в Банска Бистрица. Вчера Радина Величкова стана европейска шампионка на 100 метра при девойките с нов национален рекорд за възрастта от 11,46 секунди, а Християн Касабов заслужи бронза на 110 метра с препятствия при юношите.

В последния състезателен ден в неделя България ще има още двама финалисти - Радина Величкова в скока на дължина и Зинга Барбоса Фирмино с тройния скок.