0

Г ригор Димитров и Стефанос Циципас играят трети решителен сет от мача между България и Гърция за Юнайтед Къп в Пърт, Австралия. Гришо, който е играещ капитан на българския отбор, взе първия сет с 6:4, гъркът се реваншира с 6:2 във втория.

В третия сет Гришо взе първия гейм при свой сервис, но Циципас изравни 1:1, така продължиха разиграванията - гейм за гейм до 6:6. В тайбрека Циципас поведе удобно с 3-0, но Григор не се предаде: 4-2, 5-3, 5-4, след което Циципас затвори мача на 7-4 в третия сет.

В първия мач пък контузия попречи на Изабелла Шиникова на старта на новия турнир по тенис United Cup. Българката поведе със сет, но загуби с 6:3, 4:6, 1:6 от Деспина Папамихаил.


Шиникова няколко пъти поиска медицински таймаут заради крампи в краката и дясната ръка, но въпреки това продължи да се бори. 

Втората ракета на България изигра страхотен първи сет и го спечели с 6:3. Шиникова проби първа за 3:1, но веднага допусна рибрейк. Българката проби отново за 4:2, а след това затвърди. При 5:3 Шиникова сервира за спечелване на сета и с гейм на 15 поведе в резултата.

Добрата игра на Изабелла продължи и в началото на втората част. Шиникова поведе с 2:0, но загуби следващите пет гейма. Българката успя да намали пасива си на 4:5, но физически проблеми й попречиха да окаже съпротива до края на мача.

Капитанът Гришо стяга България на бой за 15 млн. долара и 500 точки