0

Н орвежецът Каспер Рууд и гъркът Стефанос Циципас си осигуриха участие във Финалите на АТР в Торино в края на сезона. Престижният турнир на осемте най-добри тенисисти през годината ще се проведе в "Пала Алпитур" в периода 13-20 ноември.

Алкарас и Надал, които от понеделник ще окупират първите две места в световната ранглиста, си осигуриха място в надпреварата по-рано през сезона, а вчера това стори и Рууд, който достигна финалите на „Ролан Гарос“ и US Open през 2022. 

Днес от АТР обявиха, че и Циципас е сигурен за най-добрите осем. 24-годишният грък е шампион на Финалите от 2019, когато победи Доминик Тийм в спора за титлата. През този сезон Циципас е записал 49 победи в Тура, като пред него по този показател е единствено Алкарас с 52.

По този начин остават четири свободни места за Финалите, които на този етап се заемат от Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим и Александър Зверев. Петкратният шампион Новак Джокович е чак на 15-та позиция в надпреварата, след като нямаше възможност да играе на Откритите първенства на Австралия и на САЩ, а освен това не получи никакви точки от титлата си на „Уимбълдън“.