0

О ще един тенисист от Топ 20 се отказа от участие на олимпийските игри в Париж. След като това направиха лидерът в световната ранглиста Яник Синер (Ит), №7 Хуберт Хуркач (Пол), същото стори и 16-ият в подреждането Холгер Руне.

21-годишният датчанин като останалите двама има здравословен проблем. Той получи контузия на китката на лявата ръка по време на турнира в Хамбург миналата седмица.

Припомняме, че Синер оповести, че има остър тонзилит (възпаление на сливиците), а Хуркач си докара травма в дясното коляно по време на „Уимбълдън” и претърпя операция.

Както е известно, и №10 в ранглистата – нашият Григор Димитров, няма да участва на олимпиадата, след като не игра за България на купа „Дейвис”. За да може един тенисист да се появи под 5-те кръга, трябва да се е състезавал поне два пъти за въпросния трофей през последните 4години. Независимо от това обаче, Гришо също е с контузия от „Уимбълдън”, където получи разтежение на дясното бедро и вследствие на това пропуска и турнира във Вашингтон, който е по време на олимпийската надпревара.