0

Н ай-успешният български кикбоксьор през последните години – Стоян Копривленски, разкри, че легендарният Бадър Хари го мотивира в спорта и е негов стимул от малък.

Родният боец гостува в подкаста „Мачкаст“ и разкри, че е готов да се завърне на ринга в „Арена Бургас“ след почти 10-месечно отсъствие. Той ще се бие на историческата първа галавечер на „Глори“ в България срещу румънския си съперник Сорин Калинюк. Двамата вече са се срещали на ринга през 2021 година, когато българинът загуби със съдийско решение. „Последната ми тренировка ще бъде в четвъртък вечер, в петък ни е кантарът. В началото на годината имах напукване на пищяла на десния крак, след това имах счупване на едната ръка, проблеми с ребрата, още някакви по-дребни контузии и това постоянно ме спираше да вляза във върхова форма. Сега, слава Богу, всичко е наред, здрав съм и готов на 100%. Можете да очаквате зрелище“, сподели пред „Мачкаст“ Копривленски. В подкаста ни гостува и Ренад Мехмедов, направил идването на „Глори“ в България реалност. По негова покана в галавечерта ще се включи самият Бадър Хари.

Легендата Бадър Хари ще се бие с Уку Юрендал в Арена Бургас".

 Легендата Бадър Хари ще се бие с Уку Юрендал в Арена Бургас".
Getty Images

Негов съперник ще бъде Уку Юрендал. Битката им ще излъчи участник за турнира на GLORY през декември. „Ние в момента все още не можем да осъзнаем в какви големи световни обеми попада България в момента. Бадър Хари е личен приятел с Кристиано Роналдо, с Бензема и с големи имена от световния футбол. Те също съм сигурен, че ще гледат в събота галавечерта. С цялото ми уважение, ама според мен не са чували никога за Бургас. Така че сега ще видят къде е. Това много ме радва. Аз лично писах на Бадър и му благодарих, че се е съгласил да дойде в България, защото така ни изстрелва в съвсем различна орбита“.