0

С ветовният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович се завърна в родната си Сърбия, ден след като властите в Австралия окончателно решиха да го депортират. Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Australian Open. Джокович ще трябва да плати и всички разноски по делото, а освен това няма право да посещава континента в следващите 3 години.

В нощта преди завръщането на тенисиста в Белград се проведе митинг в негова подкрепа, а мили думи за него осветяваха в продължение на един час фасадата на най-високата сграда в града. 
Сега стотици фенове са се събрали на летището в Белград, за да посрещнат своя идол.

Новак Джокович отказа да говори пред чакащите го множество журналисти на летище „Никола Тесла”.

В същото време обаче стана ясно, че основният спонсор на тенисиста – модният бранд “Лакост”, го е привикал на спешни разговори. „Възможно най-скоро ще се свържем с Новак Джокович, за да коментираме събитията, който съпътстваха пребиваването му в Австралия”, обявиха от компанията в понеделник. „Пожелаваме на всички да имат отличен турнир и благодарим на организаторите за всички усилия, които полагат, за да може турнирът да се проведе при добри условия за играчите, персонала и зрителите”, казват още от френската модна марка.