0

Р им, Пламен Вълков, наш пратеник

Страхотен старт направиха българските атлети на европейското първенство в Рим. Това се случи още в първата дисциплина - троен скок. В квалификацията младежката олимпийска медалистка Александра Начева направи фурор, като от втория опит преодоля 14,29 м, което е нейн личен рекорд. С него тя завърши първа. Другата ни звезда Габриела Петрова също е финалистка с 13,86 м. Тя завърши 12-та, но и с този резултат намери място сред финалистките за неделя.

"Доволна съм. Имам обаче и още какво да покажа на финала, коментира щастливата Начева.

"Много ми се искаше да се развие по друг начин квалификацията, но важното, е че преминах и съм на финал, заяви и Габи Петрова

Стимул на нажшите от трибуната даваше легендата и президент на БОК Стефка Костадинова. За нея това е първо посещение на олимпийския стадион след световния рекорд в скока на височина - 209 см, който постави на 30 август 1987 г по време на шампионата на планетата. Заедно с Костадинова бе и президентът на БФЛА Иван Колев. Двамата разговаряха с треньорите на двете атлетки Стойко Цонов и Атанас Атанасов и им пожелаха успех за финала. След малко Костадинова ще гледа и квалификацията на скок на дължина с Божидар Саръбоюков. Довечера легендата ни отново ще е на олимпийския стадион за квалификацията на скок на височина с участието на Мирела Демирева.