0

В дербито на Източната конференция на НБА  Милуоки Бъкс спечели със 104:91 срещу Бостън Селтикс, след като Янис Адетокумбо направи 15 точки, осем борби и седем асистенции, преди да напусне с контузия. Той получи травма в прасеца 3:37 минути преди края на третата четвъртина. 

И изведнъж се възцари напрегната тишина в залата:  Янис сложи ръка на прасеца си и падна на земята. Брат му Танасис и Брук Лопес обвиха ръце около звездата и я придружиха до тунела на съблекалнята. 

От Бъкс съобщиха, че той има разтежение на прасеца и че ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс, за да види степента на нараняването. 

В Милуоки вече изчисляват колко време ще отсъства звездата им: в най-добрия случай между една или две седмици, или от три до шест седмици. Най-лошият вариант е Янис да е аут над 2 месеца, т. е. да  пропусне остатъка от сезона, включително плейофите. 

„Степента на загрижеността ни? Това е добър въпрос. Висока! Но той е Янис. Мисля, че всеки вероятно се чувства по същия начин, както аз в момента. Просто се надяваме на най-доброто“, каза треньорът на Бъкс Док Ривърс на пресконференцията след мача.


Бостън е сигурен първенец в Източната конференция с баланс 62/17, а Милуоки е втори с 48/31 и един мач пред Ню Йорк Никс. 


Антъни Едуардс отбеляза рекордните в кариерата си 51 точки след 17/29 в стрелбата и Минесота Тимбъруулвс спечели със 130:121 срещу гостуващия Вашингтон Уизърдс в мач от редовния сезон на НБА.
Никел Алекзандър-Уокър добави 23 точки като резерва за отбора на Минесота, който продължава да бъде равен с Денвър Нъгетс начело на Западната конференция на НБА. 

Двата отбора имат по 55 победи в 79 мача, като Тимбъруулвс държат предимството в директните двубои. 

Джамал Мъри и Никола Йокич записаха по 28 точки и Денвър се наложи със 111:95 срещу Юта Джаз. Тейлън Хортън-Тъкър вкара 24 точки като резерва за Юта, който допусна 13-о поредно поражение в  приключил за отбора сезон.

Лука Дончич вкара повече точки от всички баскетболисти на Шарлът Хорнетс в първата четвъртина и Далас Маверикс спечели със 130:104. Той завърши със сбор от 39 точки и гостуващият Далас записа 15-а победа в 17 мача, което оставя отбора на пето място в Западната конференция. 

Дончич довърши поредния си трипъл-дабъл с 12 борби и десет асистенции.

Източник: БТА