0

Б ългария все пак спечели медал от световното първенство по бокс за жени в Индия. 

Светлана Каменова се окичи с бронзов медал, въпреки че загуби 1/4-финалния си мач срещу действащата световна шампионка при 57-килограмовите Лин Ю-Тин от Тайван. 

Каменова се качи на почетната стълбичка, след като Бордът на директорите и международните съдии взеха решение да декласират Лин Ю-Тин, която победи по точки националката ни. От специализираната комисия на ИБА стигнаха до единодушно решение да анулират резултатите на азиатката заради поредица от неправомерни действия на ринга.

Напомняме, че и треньорският щаб на националния тим, начело с Борислав Георгиев, направи оплакване от умишлено нечистите действия на Лин по време на четвъртфиналната среща с Каменова.

След преразглеждане на резултатите в категория до 57 килограма българката се окичи с бронз. Европейската вицешампионка зае третото място на турнира, което се случва за втори път в кариерата й след 2012 година.

Самата Каменова написа в профила си във Фейсбук:

"Днес е благовещение - справедливостта възтържествува. Колкото и нереално да ми изглежда всичко е факт. Щастлива съм, че виждам промяна в съдийството и развитието на олимпийския бокс, благодарение на IBA, защото боксът трябва да остане в олимпийската програма. Отново благодаря за подкрепа на всички".