0

М ладите волейболисти на България постигнаха пореден голям успех, като станаха трети в света! В мача за бронза на първенството до 21 г. в Бахрейн нашите не дадоха никакъв шанс на Аржентина и победиха с 3:0 (25:22, 28:26, 25:19).

Българите започнаха дуела с цялата злоба от пропуснатия успех на полуфинала срещу Италия преди ден. Нашите направиха две серии по три поредни точки и това се оказа достатъчно за успеха в гейма. Аржентинците опитаха да ни притиснат с намаляване на аванса до 21:19, но момчетата на Андреа Буратини бързо направиха две точки и предрешиха нещата. Още първият геймбол беше успешен - 25:22.

Втората част започна изцяло по наш вкус и така си вървеше почти до края. Неприятното стана, когато резултатът се смали до 19:18. Последваха отново три поредни точки за България, които трябваше да означават край на гейма. При 24:22 обаче Аржентина отвърна на удара и изравни. Нервите на българите се оказаха по-здрави, а класата по-голяма - 28:26.

Младите „лъвчета“ не позволиха подобна драма в решителната трета част, като почти постоянно поддържаха аванс от 4 токи и закономерно стигнаха до успеха. 

Силен мач за българския тим изиграха Георги Татаров, който завърши с 19 точки, Александър Николов с 16 и Венислав Антов с 14 точки.

За Аржентина се отличи Фаусто Диас с 11 точки.

Така българският тим, който за последно играе в първенства за подрастващи, се доказа като световна сила! Преди две години същите момчета станаха втори на мондиала под 19 г.

Най-големият ни успех за 21-годишните остава световната титла от 1991 г., а за последно медал сме печелили през 2003 г.

В битката за трофея в Бахрейн по-късно днес ще се срещнат Италия и Иран.