0

Я понската звезда във фигурното пързаляне Юдзуру Ханю беше принуден да се разведе заради непрекъснат онлайн тормоз и преследване на съпругата му и на нейните роднини.

В профила си в социалната мрежа X (преди Туитър) той подчерта, че дълго време жена му и близките й приятели са били подложени на онлайн тормоз от трети страни, както и на постоянно преследване и клевети от страна на журналисти. Заради това половинката на 28-годишния Ханю практически спряла да напуска къщата им. "И след като осъзнах, че всичко това може да продължи, реших да се разведа. Искам тя да е щастлива и да няма никакви ограничения във всекидневието", написа олимпийският шампион от Сочи 2014 и Пьонгчанг 2018, сложил край на кариерата си през 2022 г. Той стори това, след като остана 4-и на игрите в Пекин.

Юдзуру, който има и две световни титли, иска "с цялото си сърце" да спре всяко преследване на жена му. Двамата сключиха брак на 4 август, като тогава Ханю не разкри самоличността на партньорката си, която според него не е знаменитост.