0

М инистърът на младежта и спорта Весела Лечева изпрати поздравителни адреси до Пламена Миткова, която извоюва титлата в скока на дължина на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в Кали (Колумбия), и до Божидар Саръбоюков, грабнал сребърния медал в скока на височина. 
"Уважаема Пламена, за мен е удоволствие и огромна радост да Ви поздравя за титлата, която извоювахте за България и за отличното Ви представяне. Изкачването Ви на световния връх във Вашата възрастова група доказа, че с огромен труд, любов към спорта и талант няма недостижими цели. Вие убедително се наложихте над Вашите конкурентки и показахте, че сте една от големите ни надежди в леката атлетика", се казва в поздравителния адрес до шампионката Пламена Миткова. Министър Лечева пожела на младата ни надежда в скока на дължина нови успехи в бъдеще и постигане на нейните спортни цели. Пламена Миткова грабна златния медал, след като скочи 6.66 м при третия си опит, като това е най-добрият резултат в кариерата й.  
"Уважаеми Божидар, поздравявам Ви за спечеленото сребърно отличие в скока на височина, - пише в поздравителния адрес на министър Лечева  до Божидар Саръбоюков. - Вашето постижение Ви отрежда място сред най-добрите юноши на планетата в скока на височина и е  заявка за бъдещи успехи, с които да се гордеем". Националът ни Божидар Саръбоюков стана вицешампион, след като записа 2.10 м при третия си опит в скока на височина.