0

Ш ампионът на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) Олександър Усик от Украйна се прибра при семейството си след полет от Варшава и преход с кола до столицата Киев.

В интервю за телевизия CNN, професионалният боксьор потвърди, че се е присъединил към украинската армия и е готов да се включи в защитата на Киев.

„Може да звуча сантиментално, но душата ми принадлежи на Господ, а тялото и честта ми принадлежат на родината и семейството ми“, заяви Олександър Усик от мазето си.

„Не изпитвам страх, а искрено недоумение как е възможно подобно нещо да се случва в 21-и век? Не знам кога отново ще се кача на ринга. Страната ми и честта ми са по-важни от шампионските колани“, добави Усик.

Според боксьора, обикновените руснаци са мамени за случващото се в Украйна. „Руснаците не знаят какво всъщност става тук. Те не виждат случващото се. Те са жертви на техния президент“, смята Олександър Усик.

Той сподели, че професионалната му подготовка от бокса му помага да остане спокоен и да се опитва да развесели децата си.

Шампионът в тежка категория Александър Усик казва, че неговата "държава и чест" са по-важни от всяка битка на ринга, докато той се готви да защити столицата на Украйна Киев от нахлуващите руски сили.

35-годишният футболист, който победи британеца Антъни Джошуа през септември, за да стане единен шампион в тежка категория, се записва в армията на Украйна.

Усик, който говореше чрез видео разговор и преводач от мазе в Киев, каза, че не знае дали има някакъв шанс да изпълни планирания през май реванш с Джошуа.