0

Т рейлър от почти 3 минути преди мача в тежка категория за обединение на всички титли между Олександър Усик от Украйна и британеца Тайсън Фюри възбуди на макс въображението на запалените по бокса и обикновените фенове.

Започва като анонс за класически уестърн с типичното градче, в което пристига страховит убиец, за ужас на населението и на местния шериф.

Преминава в гигантска арена на римски Колизеум, през морски битки като в "Карибски пирати", самураи, анимация, преди двамата шампиони да ударят ръкавици.

Мачът е на 17 февруари в Kingdom Arena в Рияд, Саудитска Арабия.

Украинският шампион с обратен гард на WBA, IBF и WBO в тежка категория Олександър Усик (21-0) заяви, че е фокусиран върху битката с шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (34-0) и няма да реагира на думите му.
„Аз се боря за наследство, не за пари. Не е имало обединителна битка в тежката категория от 1999 г. , когато Ивендър Холифийлд се би с Ленъкс Луис и защитата на титлите означава много за мен. Знам историята. Спечелването на тази титла WBC е най-важното нещо в цялата ми кариера.

Но в същото време изобщо не мисля за Тайсън Фюри. Не обръщам внимание какво прави. Повечето му опоненти си падаха по лудориите му, но не и аз. 

Основното за мен е да се концентрирам върху битката. С треньора ми гледахме боевете му. Готови сме за всякакви сценарии. Гледахме как се държи на ринга. 

Не ме интересува какво мисли Фюри за мен. Може да ме подцени или надцени, не ме интересува. Имам планове за него. Имам предимства пред него, за които той не знае“, заяви Усик пред The Ring.