0

Н омерата за участие в Софийския маратон на 9 октомври (неделя) свършват. Това информираха за "Телеграф" от организационния комитет. Интересът и към четирите дистанции тази година е много голям и в главния офис на проявата, който се намира в Княжеската градина вече има останали много малко състезателни номера. Призивът е желаещите да стартират в неделя максимално бързо да посетят рейсофиса и да си вземат номерата, за да са сигурни, че ще участват.

"Можете да си вземете стартовия пакет или да направите късна регистрация днес, петък от 9.30 до 19.00 ч., утре, събота от 9.30 до 20.00 ч. и в неделя сутринта от 7.00 до 9.00 ч. За масовия старт на 2.2 км няма нужда от регистрация, но ако желаете да участвате в томболата с награди от FiBank трябва да си вземете стартов номер от офиса", коментираха от организаторите. 

Всеки стартирал ще получи лимитирана тениска с уникално красив дизайн и с бранда на маратона, както и раничка, а успешно завършилите основните дистанции ще бъдат отличени с изящен паметен медал като спомен от участието в събитието – тази година той е с изображението на църквата „Света София“. 

Очаква се на старт да застанат близо 4000 участници. До момента са записани бегачи от 46 държави, сред тях за първи път представители на Сан Марино, Колумбия, Австралия и др. Общо чужденците досега са над 800, повечето от тях на 21 км и на 10 км, а най-внушителната група е от Белгия – над 60 атлети. В последната седмица се активизираха корпоративни заявки, те вече са над 30 и стават все по-популярни като „тиймбилдинг“ инициативи. Организатори на събитието са Столична Община, Министерство на младежта и спорта, БОК, БФЛА и Асоциация „Спорт в свободното време.

Софийският маратон е тази неделя, на 9 октомври с начало в 9.30 ч. и отново е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“.  Стартът и финалът са на площад „Александър Батенберг". Първи точно в 9.30 ч. ще потеглят „класическите“ маратонци на 42.195 км, в 9.45 ч. е стартът на полумаратона на 21 км, в 10.00 ч. тръгват бегачите на 10 км, в 10.15 ч. е масовият старт на 2.2 км. Контролното време е 5 ч. и 30 минути.