0

В елико посрещане направи Белград на Новак Джокович, баскетболните национали, както тези, които практикуват разновидността на играта 3 по 3 . В 21,00 часа българско време звездите се появиха на балкона на общината, а хиляди ги аплодираха. 

Преди това баскетболистите имаха среща с президентът Вучич, който им обеща бонуси от 200 000 евро на човек, ако станат Олимпийски шампиони в Париж следващото лято.

Първо събралите се фенове поздравиха сръбския национален отбор по баскетбол 3 по 3, който спечели пети пореден златен медал на Европейското първенство в Йерусалим. След това на сцената излязоха сребърните медалисти от световното. Бурни овации получи светилото в треньорската професия Светислав Пешич, който по-късно се обърна към публиката.

Черешката на тортата обаче бе появата на Новак Джокович, който изнесе прочувствена реч, а накрая не се сдържа и се разплака. Сълзите му обаче бързо бяха забравени по време на тържеството в нощен клуб. За героите, които бяха подсилени от Никола Йокич, се раздадоха Цеца, Саша Матич и Владо Георгиев.

Първата песен на Цеца, естествено бе за Ноле. Тя му изпя на ухо - "Белград". "Докарахте ме до сълзи, толкова бе емоционална тази вечер. За мен е чест да пея на такива шампиони", обяви тя.

"Дори не трябваше да съм тук", призна щастливият Ноле, който бе заедно със жена си Йелена.