0

З вездата на Денвър Никола Йокич се съгласи на нов договор, който става най-скъпият в историята на НБА. Сърбинът се съгласи да удължи договора си с още 5 години, като Денвър ще плати 270 млн. долара. Сделката бе потвърдена от агентите на Йокич пред ESPN тази нощ. 
Йокич, който бе избран за Най-полезен играч (MVP) в НБА в последните два сезона, вече е подсигурен за Денвър за следващите 6 години за общо 303 млн. долара. 

Новият договор на сърбина влиза в сила от сезон 2023-24, като в първата си година той ще получи заплата от 46.6 млн. Възнаграждението му ще расте постепенно, за да стигне до 61.5 млн. долара за сезон 2027-28. 

27-годишният Йокич завърши миналия сезон с 27.1 точки, 13.8 борби и 7.9 асистенции средно на мач. Сърбинът бе избран под №41 в драфта през 2014 г., като влезе в НБА година по-късно. Той стана основна фигура в Денвър, а в последните две години бе избран за най-полезен играч в редовния сезон на НБА. 
Оставането на Йокич не е единствената голяма сделка, обявена в последните часове. Финикс съобщи, че Девин Букър е удължил договора си с тима срещу 224 млн. долара за 4 години. Джа Морант пък остава в Мемфис за още 5 години, като ще получи 231 млн. долара.

Един от най-добрите баскетболисти в НБА - Кевин Дюрант, пък поиска да смени отбора. В четвъртък агентите му потвърдиха, че той няма да остане в Бруклин Нетс, въпреки че подписа договор с тима до 2026. Финикс и Маями са сред отборите, които могат да опитат да привлекат Дюрант.