0

С ръбският тенисист Миомир Кецманович се наложи над италианеца Матео Беретини с 6:3, 6:1 на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд близо 6 милиона евро в мач, продължил само час и 13 минути.

Така той ще бъде съперник в следващата фаза на най-добрия българин Григор Димитров, който вчера надигра представителя на домакините Валентен Вашро.

Миомир Кецманович имаше пълно превъзходство във всички аспекти на играта - асове, ретури, точки на първи и втори сервис, печеливши удари и непредизвикани грешки.

До момента Димитров и Кецманович имат само един мач помежду си, като българинът спечели с 6:4, 6:2 преди три години на турнира в Акапулко, Мексико, на твърди кортове. Двамата не са се срещали на клей. 

В същото време Карлос Алкарас се оттегли от участие на турнира. 20-годишният Алкарас бе поставен под номер 3 в схемата и трябваше да започне директно от втория кръг, където утре да се изправи срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим.

"Работих в Монте Карло и опитвах да се възстановя до последната минута от контузен мускул на дясната ръка, но това не бе възможно и няма да мога да играя", написа испанецът в профилите си в социалните мрежи.

"Наистина очаквах с нетърпение да играя... Ще се видим следващата година", добави Карлос Алкарас