0

Н а 12 ноември в квартал Манастирски ливади спортен клуб Таекуондо Фитнес НСА организира „Зелен ден“, който е част от проекта „Зелен колан“. Инициативата се провежда в партньорство с клубове по таекуондо от Гърция, Румъния и Унгария и е съфинансирана от Европейския съюз. 

„За съжаление нашето общество все още не е научeно да се грижи само за себе си. Наскоро се върнахме с ректора на НСА проф. Николай Изов от посещение в Корея, където подписахме споразумение с два корейски университета. Има какво да научим от корейците. В крайна сметка за това и се занимаваме с таекуондо, защото таекуондо e не само бойно изкуство или средство за самозащита, то също учи как да бъдеш по-добър човек, а това означава как да бъдеш и по-добър гражданин. Именно поради тази причина се спряхме и на района в община Триадица, тъй като нашият клуб има там зала, в която се водят тренировки. За това решихме да направим нещо полезно“, сподели главен асистент Димитър Аврамов – преподавател в катедра „Борба и джудо“, сектор „Таекуондо“ в НСА. 

Почистването ще е под формата на състезание, а резултатите ще бъдат фактор в оценяването на изпита за колани, който ще се проведе в клуба в началото на месец декември. 

„Всички, които ще се включим в тази инициатива, ще сме победители, но за първите трима сме приготвили медали и по една униформа за таекуондо т.н. добок. Идеята е това да не е просто еднократно действие, целта е тези изисквания да бъдат въведени като част от изпитната програма на клуба за колани.

Искаме от тук нататък всеки член на спортен клуб Таекуондо фитнес НСА, освен самите технически и физически умения, които трябва да демонстрира на изпити, да покажат и своята отговорност пред обществото като предаде определени квоти от вторични суровини или засади дървета. Такива мероприятия за по-високите степени ще бъдат организирани и през следващата година“, допълни членът на УС на Българската федерация по олимпийско таекуондо и мениджър на българския демонстративен тим по таекуондо. 

Повече информация можете да откриете ТУК