0

З латната медалистка от европейското първенство по борба в Будапеща Тайбе Юсеин проговори след скандала, заформил се преди турнира с Биляна Дудова.

“Радвам се, че успях да се абстрахирам от цялото напрежение върху мен, както и върху момичетата преди турнира и показах на какво съм способна“, заяви Юсеин пред NOVA.

Златната Тайбе и сребърните медалистки от Унгария Евелина Николова и Миглена Селишка бяха гости на предаванета „Събуди се“ и споделиха за своите емоции след състезанието.

„За нас е гордост, че успяхме да постигнем успех за българската борба и нашата родина. Основното преди всяка среща го има съмнението дали ще покажем на какво сме способни. Лишения винаги има, най-вече от времето си с близките. По някой път и от малките удоволствия, но този успех трябва да се изстрада“, каза още Юсеин.

„Всеки път към върха е труден. Очакванията винаги са да се вземе максимума. Уви, този път максималното не е за мен, но има върху какво да се работи занапред. Може би психически е по-трудно да се подготвиш за такъв форум, защото тренираме много силно и тежко. Когато си се раздал на максимум преди лагерите, знаеш, че си готова. Идвайки състезанието идва психическото натоварване дали ще се представиш добре и да оправдаеш очакванията. Лишенията при един спортист стават навик и се свиква с тях“, каза Николова.

„Когато си на финал очакванията ти са да вземеш златен медал и когато загубиш последната битка е много трудно, но все пак е медал. Можеше и да е по-зле. На самото състезание треньорът играе основната роля. Той ни мотивира и ни отпуска от това напрежение за всяка една среща“, добави Селишка.