0

С ърбинът Новак Джокович отново е основен фаворит за титлата при мъжете на "Уимбълдън", заяви неговият бивш треньор и трикратен победител в турнира Борис Бекер.

36-годишният Джокович е непобеден в 28 мача на надпреварата от Големия шлем на трева от 2018 година насам. Той ще търси пета поредна титла и общо осма в предстоящите две седмици от 3 юли, пише БТА.

Ако успее да вземе трофея, той ще изравни рекорда за всички времена на Маргарет Корт от 24 титли от Големия шлем и ще остане в битката за всичките четири титли от Шлема в рамките на една календарна година.

"Той вече спечели седем пъти в Лондон, въпреки че тревата не беше любимата настилка в началото на кариерата му", каза Бекер пред ДПА.

"Но той се научи да играе тенис на трева през годините и количеството титли показва, че сега "Уимбълдън" е любимият му турнир след Откритото първенство на Австралия. Той е много силен на "Уимбълдън", особено през последните години", добави германската легенда.

Джокович е печелил Откритото първенство на Австралия десет пъти, плюс по три пъти на "Ролан Гарос" и Откритото първенство на САЩ.

55-годишният Бекер триумфира на "Уимбълдън" през 1985, 1986 и 1989 година. Той беше треньор на Джокович от 2013 до 2016 година.