0

Н абеденият за истерик и ексцентрик австралийски тенисист Ник Кириос не е луд – доказа се, че той е абсолютно прав и по трибуните на US Open зрителите пушат като разпрани марихуана, за което съдиите не могат да им направят нищо. 

Сега и чешката тенисистка Барбора Крейчикова потвърди оплакването на Ник Кириос за употреба на марихуана на трибуните на US Open по време на мачовете.

Тя дори се оплака на съдията на стола, че по време на полуфиналния си мач на турнира на двойки на US Open е подушила марихуана в задната част на корта.

Реферът Кадер Нуни, с ясен жест с ръка, като човек, който пуши и надушва пушек, помоли учтиво публиката да се въздържа и да не пуши на трибуните на Флашинг Медоус.

Въпреки вонята на марихуана на корта, Барбора Крейчикова и Катерина Синякова спечелиха с 6-3. 6-7 и 6-3 срещу Никол Меличар и Елън Перес.

Жалбата на Барбора Крейчикова, потвърдена от съдията Кадер Нуни, идва само седмица след като Ник Кириос изригна срещу фен, който пуши марихуана по време на мача му на US Open срещу Бенджамин Бонзи.

След мача Кириос обясни, че този дим може да навреди на играчи, страдащи от астма като него.

„Хората не знаят, че съм астматик. Когато тичам напред-назад се задъхвам, и вероятно това не е нещо, което искам да дишам между точките“, каза Ник Кириос.

В случая с него, както и в случая с Крейчикова, реферът само помоли зрителите да се "въздържат от пушене на корта".