0

К апитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов очаква сериозна битка срещу Казахстан от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис",  световното отборно първенство по тенис за мъже. Срещите на 16 септември (събота) ще започнат в 12.00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11.00 часа.

В тима са включени Димитър Кузманов (номер 191 в световната ранглиста), Александър Лазаров (391), Пьотр Нестеров (733), Александър Донски (788) и Янаки Милев (561).

"На лагер сме от понеделник с всички момчета. Те се чувстват добре. В тази среща всеки един мач ще бъде изключително важен. У дома и стените помагат, ще разчитаме на подкрепата на любителите на тениса. Познаваме добре отборът на Казахстан. Това е един сериозен тим. Ние постигнахме победи в предишните три срещи и това ни носи самочувствие, дава ни увереност, но е и по-голяма отговорност", сподели капитанът на България.

Димов коментира още отсъствието на звездата Григор Димитров и контузията на Александър Лазаров.

"Провели сме не малко разговори с екипа на Григор Димитров. Това се доказа във времето като страхотен играч. Но отговорът е, че този турнир не е съвместим с неговата програма и затова не е отбора. Но все пак имаме право на промяна два часа преди мача, така че нищо не се знае", заяви Димов.

"Следим ситуацията с контузията на Лазаров още от преди 3-4 месеца, когато я получи. В момента е добре и може да се разчита на него за някои мачове", каза още треньорът.

След пресконференцията националите на България раздадоха автографи и се снимаха с деца на кортовете на Българския национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина.

Капитанът на Казахстан Юрий Щукин благодари за гостоприемството на София и заяви, че са проучили отлично всички български тенисисти.

Първа ракета на Казахстан е Александър Бублик - номер 29 в световната ранглиста. Тимофей Скатов е номер 125 в света, а Михаил Кукушкин е номер 246. На двойки Казахстан разчита на Александър Недовесов - номер 46 двойки, и Андрей Голубьов, който е под номер 66.

"Тук сме цяла седмица и затова благодаря за гостоприемството. Момчетата са добре и с нетърпение очакват мачовете. Ние познаваме отборът на България отлично и имаме всякакви варианти за тактика. Разучили сме ги в детайли. Знаем, че Григор Димитров е класен играч и разбира се, за нас е предимство, че той няма да играе", заяви Щукин.