0

С единодушно съдийско решение Тервел Пулев победи Роли Ламбърт от Камерун в 8-рундов мач на галата в „Арена София“. Успехът дойде изключително трудно.
Още в началото камерунецът започна да следва стратегията си, която беше изградена върху мръсна игра и нечестни удари. Съдията на ринга не съумя да се справи и бе неубедителен, въпреки че направи няколко забележки на Ламбърт.
Все пак Тервел успя да запише своята 19-а победа на професионалния ринг. 

Ето и развоя на мача по рундове

Рунд 1

В първия рунд двамата се разузнаваха и подхождаха предпазливо. След изтичането на половината от времето Тервел направи добра комбинация, но Ламбърт тръгна за клинч и се стигна до удар глава в глава. До края други интересни моменти липсваха.

Рунд 2

Пулев влезе добре и нанаесе няколко опасни удари. ламбърт пък заложи на мръсна игра и удари Тервел в задната част на тила, което предизвика и реакция от публиката. 

Рунд 3

Отново българинът започна активно с две точни попадения с дясната ръка. В края на руда последва и още една добра серия, с която изтече и времето.

Рунд 4

Пулев получи аркада, която дойде след ударът в главата на Ламбърт в първи рунд. В средата на рунд №4 от там вече се стичаше и кръв, но съдиите обявиха, че това няма да се брои при точкуването. 

Рунд 5

Тервел продължи да търси ударите и нанесе един добър ляв прав в началото. Мачът обаче продължи с поредица от клинчове и без много напрежение. Съдията взе мерки и предупреди двамата за непозволените удари, които опитват.

Рунд 6

Стартът на рунда не беше добър за родния боксьор, който отнесе един тежък удар, след което удари главата си в една от камерите. Тервел обаче отговори с уперкът, който попадна в целта.

Рунд 7

Без много интересни моменти премина рунда, но в края Ламберт загуби равновесие и му падна обувката. Куриозният момент беше добре използван от Тервел, който вкара няколко хубави попадения след подновяването.

Рунд 8 

Последният рунд продължи с мръсни номера от камерунеца. Пулев продължи да нанася по стойностните удари, но победата трябваше да бъде решена от съдийската комисия.

Източник gong.bg