0

Т ервел Пулев може да срещне най-трудния си съперник до момента в професионалния бокс. Българският боксьор обяви, че е в напреднали преговори за мач срещу трикратния световен шампион Сергей Ковальов (Рус). Двубоят трябва да е главен  галавечер на 14 май в Ингълууд, Калифорния и ще се бъде в 10 рунда. Галавечерта е на компанията „Трилър“, която организира и битките в Triad Combat, в които участва Кубрат Пулев. Според специализирания boxingscene.com мачът между Пулев и Ковальов вече е потвърден.

Тервел Пулев е с 16 победи от 16 мача на профи ринга (13 с нокаут),  а последната му среща бе преди повече от година - през януари 2021 г. срещу Викапита Мероро (Нам) в Танзания.  

Сергей Ковальов, който ще навърши 39 г., през април, има 34 победи (29 с нокаут), 4 загуби (3 с нокаут) и 1 равенство. Руснакът беше шампион в лека тежка категория от 2013 до 2016 г.,  като събра три от четирите пояси в категорията – на международната боксова федерация (IBF), световната боксова организация (WBO) и световната боксова асоциация (WBA), преди да ги загуби от Андре Уорд. Впоследствие, Ковальов стана световен шампион още веднъж, печелейки титлата на WBO, загуби пояса от Елейдер Алварес, но си го върна отново през 2018 г. В последния си мач през 2019 г. Ковальов загуби титлата от Канело Алварес.

Ковальов качва категория за мача с Тервел Пулев, като двубоят ще е в полутежка категория, която е традиционна за българина. Трошача, както наричат Ковальов, трябваше да срещне Фанлонг Менг (Кит), но мачът пропадна. Китаецът ще участва в галата, но ще се боксира с Жан Паскал.