0

Е динственият българин в тенис елита Григор Димитров извади много тежък жребий на старта на втория по престиж лондонски турнир на трева след „Уимбълдън” – „Куинс”, който е от категорията АТР 500.

Макар да е трети поставен в основната схема, 10-ият в ранглистата 33-годишен мачо от Хасково ще трябва да се изправи срещу световния №21 Адриан Манарино в еквивалентния на 1/16-финал първи кръг на 17 юни (понеделник). Французинът е шампион на „София Оупън” и е абонат на нашия, който го е бил 5 пъти от 5 мача.

В евентуалния втори кръг за Гришо няма да става по-лесно, защото го очаква или Себастиан Корда (САЩ), или Карен Хачанов (Рус). В третата фаза на турнира пък може да се изправи потенциално срещу друг французин – №8 в схемата Юго Умбер, а иначе е в половината на поставения под №1 Карлос Алкарас, който го отстрани на „Куинс” миналата година.

Иначе Гришо пази добри спомени от надпреварата в английската столица. През 2014-а той триумфира пред погледа на тогавашното му гадже - звездата от вече близкото минало в женския тенис Мария Шарапова, след като на финала спечели с 6:7(8), 7:6(1), 7:6(6) срещу испанеца Фелисиано Лопес.