0

В олейболистите на Хебър (Пазарджик) продължиха страхотното си представяне през настоящия сезон, като спечелиха Купата на България.

Тимът, воден от Камило Плачи, се наложи над Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:1 (25:23, 25:27, 25:23, 25:21) в големия финал на надпреварата, която се проведе в зала „Младост“ в Бургас.
Така Хебър детронира миналогодишния носител на трофея и прибави трета Купа на България в клубната си витрина след 2019 и 2020 година. От началото на сезона пък това е второ отличие за „тигрите“, след като вдигнаха и Суперкупата на страната, а са и шампиони за миналия сезон.

За MVP на турнира в Бургас бе определен италианският волейболист на Хебър Якопо Масари. Либерото на Хебър Теодор Салпаров пък печели купата за втора поредна година с различен отбор, след като през миналата бе играч на Нефтохимик.
Това бе и първи трофей, спечелен на живо от Камило Плачи, който пропусна Суперкупата заради здравословни проблеми.

Трофеят бе връчен на Хебър от кмета на Бургас Николов, а неговият колега от Пазарджик Тодор Попов бе сред най-щастливите на трибуните и не пропусна да разцелува купата при награждаването.