0

Т ихомир Иванов спечели надпреварата на скок височина при мъжете на турнира "Зинер Хохшпрунгмийтинг" в Зин (Германия).

Иванов заслужи първото място с 2,21 метра, които преодоля от втория опит. В последствие той направи два неуспешни опита на 2,24 метра, както и още един на 2,27 метра.

Втори завърши представителят на домакините Тобиас Потие със същия резултат, но от трети опит. Италианецът Еудженио Мелони се нареди трети с 2,18 метра.

Иванов в момента е на позиция за участие в трета поредна олимпиада в Париж. Игрите във френската столица стартират на 26 юли, а квалификационният период приключва в края на юни.

Друг българин Мартин Балабанов направи силно бягане на 800 метра и завърши четвърти на лекоатлетически турнир ON Track Night Vienna 2024 във Виена (Австрия).

Той финишира за 1:48,41 минута и свали повече от секунда от досегашния си личен рекорд от 1:49,66 минута от 2 юли миналата година в Нови Пазар (Сърбия). Постижението е осмо в националната ранглиста за всички времена и е на малко повече от две секунди от рекорда на страната в дисциплината на Бинко Колев от 1:46,3 минута от 1979 година. 

Балабанов остана само на 3 стотни от място на подиума, което зае завършилият трети австриец Елиас Лахкович.  

Победител стана британецът Джак Хигинс също с лично постижение от 1:46,58 минута, а втори финишира Харимидос Ксенидакис с 1:47,71 минута.

Източник БТА