0

Д о 3 дни ще стане ясно дали най-голямата ни звезда в баскета - Александър Везенков, ще продължи кариерата си най-силното първенство на платената - НБА. Както е известно, той бе изтеглен в драфта от Сакраменто. "Кралете" обаче все още не са се възползвали от правото си да го вземат. Президентът на Левски Константин Папазов обяви в телевизионна изява, че скоро това ще се случи, а спортист номер 1 ще взема между 10 и 12 млн. долара. „

“След три дни са окончателните преговори. Когато си стигнал върха в европейския баскетбол, е най-заслужено да отидеш в НБА. Говори се за около $10-12 милиона на година, между 3 и 5 години ще му бъде предложението", обяви Тити.

"НБА е една изключителна финансова империя. Няма да изпуснат момента да го вземат, когато той е на върха. За тях е много важно звездата на европейския баскетбол да бъде част от техния отбор. Порядъкът от 5-10 милиона не са проблем за Кингс. Той има един много опитен агент - Ник Лотсос. Всичко това, което Везенков има като качества, смятам, че това е моментът. Той е раздиран от вътрешен сантимент. Олимпиакос го отгледа и го създаде. Най-големият проблем за Олимпиакос оттук нататък е отсъствието на Везенков”, каза още той.

Паметливи пък припомнят, че навремето Тити съветваше Везенков да премине в ЦСКА Москва, а не в Барселона. Сашо обаче се озова в Каталуния.