0

Ф иналът за Купата на България по баскетбол утре, петък, ще започне с час по-рано, обявиха организаторите. Вместо в 19:00 двубоят между Левски и ЦСКА ще започне в 18:00 часа в столичната „Арена София“.

Причината за промяната на началния час е да не съвпадат напълно началните часове на финала за Купата на България и двубоя на националния отбор по футбол на България срещу Черна гора в Разград, който започва в 19:00 ч.

Ръководствата на двата баскетболни клуба и капитаните им дадоха съвместна пресконференция. 

„Смисълът на тази пресконференция е предстоящото събитие – финал между Левски и ЦСКА в най-голямата и най-красива зала в България, да стигне до максимално много хора. Имаме за цел да привлечем максимално много фенове. Решихме, че трябва да го направим в името на тези хора. От една страна е нашата продукция. Важно е какъв баскетбол играем. Трябва да работим заедно, да правим продукт. Не трябва да говорим негативно“, коментира наставникът на ЦСКА Росен Барчовски.

Президентът на БК Левски Константин Папазов пък обяви, че приходите от билети на феновете на „сините“ от финала срещу ЦСКА ще отидат за погасяване на дълговете на футболния клуб към НАП.

„Парите отиват за НАП. Всички билети, купени от фенове на Левски, цялата сума отива за НАП, обяви той. - Футболният Левски има нужда от пари, но и от послание. С това можем да помогнем от баскетболния. Трябва подкрепа от стадиона и залата. Дали ме обичат, или не ме обичат, не ме интересува. Аз мога нещо да правя най-добре в този живот – да казвам истината. Истината е една, а ъглите са различни, но истината винаги е само една“, завърши Константин Папазов.

Треньорите и капитаните на Левски и ЦСКА дадоха съвместна пресконференция преди финала за Купата.

 Треньорите и капитаните на Левски и ЦСКА дадоха съвместна пресконференция преди финала за Купата.
start-photo.bg

Наставникът на „сините“ Димитър Ангелов пък смята, че финалът за Купата трябва винаги да се играе в „Арена София“.

„Надявам се да има хора в залата, защото този турнир трябва да стане традиция да се играе в тази зала. Във Франция се играе всяка година в Париж в най-добрата зала. Трябва да се поставят високи цели. Ако искаме българският баскетбол да върви напред, трябва да се играе в такива зали. Тази в Ботевград беше малка. Благодаря за организацията на турнира“, каза още Ангелов.

„Беше предизвикателство да върнем софийската публика в единствената зала, която може да приеме състезание от такъв ранг, коментира и президентът на БК ЦСКА Александър Чакмаков. - Много хора казаха, че ние сме луди. Не сме го правили за финансова изгода. Ще излезем с малко над нулата, което показва развитието на баскетбола“.

„Всички сме в една гилдия, приятели сме в живота. Няма как някой да ми обясни да не съм приятел с Константин Папазов. Българският баскетбол се класира на световни и европейски първенства. Това е причината да искаме турнирът да е в София. Залата е еднаква за всички, никой не беше играл в нея. Получи се много красив турнир. Казахме, че искаме между 3000 и 5000 души за трите дни, това ще се получи“, заяви Чакмаков.