0

П резидентът на баскетболния Левски и бивш член на Надзорния съвет на футболния клуб Констатин Папазов бе гост на подкаста на „Мач Телеграф“ - „МачКаст“. Разбира се, той говори по всички интересни теми, свързани не само със „сините“, ами и за родната баскетболната звезда Александър Везенков.

- Г-н Папазов, през какво преминава Левски в последните години?

- След случилото се с Джо Диксън нещата изглеждаха безнадеждни. На 2 юли беше срещата с Мило Борисов и Лъчо Петров - хората помогнаха много. Показаха характер и два пъти по-амбициозно започнаха да помагат на Левски. Параметрите, които обсъждахме предварително, сега са надвишени. Мило Борисов е  биткаджия, иска да успява.  Той желае да има резултати, последователност. Ще дойдат и трудни дни. Но Господ си знае работата. И при Станимир Стоилов имаше лоша серия, такава може да има и при Николай Костов. Има хора, които са агресивни в мрежите, а и като поведение. Рекетирали са собствениците. Но изсветля това в съзнанието на левскарите. 

- А през кой кръг на ада преминава в момента Левски?

- На 10 февруари 2020 г. беше много по-тежко. Левски беше спасен само и единствено от феновете си между 1 февруари и 2 юни 2020 г. Помните опашките, с бабите, с дядовците, с дечицата. Тези, които се водят за организирани фенове, са свършили много полезни неща. Но всеки един е помогнал по някакъв начин. Всеки купува, или шал, или значка. Това беше най-истинския период за Левски, но той може да същества малко. Не забравяйте, че 3 месеца беше пандемия. Сега има публика, има успехи, има надежда. Има и магазин. Това е един от най-големите успехи. Заради това получаваме такива честитки. Ако това е цената за спасението на, Левски, да пишат колкото искат. Колкото повече са катери нагоре маймуната, толкова повече и се вижда г**а. Успяха, махнаха ме от Надзорния съвет. И какво им помогна това? Аз нямам нужда от титли. Павел Колев на 9 февруари ме помоли за помощ. Не се правя на герой. Левски е много силен, защото има хора, които го обичат. Някои хора са се възползвали през годините, но постъпките им го показват сега.

- Има ли разделение между феновете на Левски?

- Опитват се. Истински можеш да обичаш, но  на сила не можеш да мразиш. На голямата маса от хора не можеш да вменяваш - те обичат Левски.

Цялото интервю с Тити Папазов четете в днешния брой на "Мач Телеграф" или вижте в епизод №52 на "МачКаст"