0

С едемкратният шампион в американския футбол Том Брейди е най-новата спортна звезда с отбор в Световния шампионат за електрически лодки (Е1), присъединявайки се към тенисиста Рафаел Надал, пилота от Формула 1 Серхио Перес и бившия футболист Дидие Дрогба.

Отборът на Брейди е петата заявка за участие на Е1 Световните серии, които ще дебютират догодина в Джеда, Саудитска Арабия. Организаторите на състезанието обещават, че още големи имена ще се присъединят към инвеститорите през следващите няколко седмици.

"Е1 е комбинация от няколко неща, които обичам - скорост, динамика, водни спортове, конкуренция и иновативни лидери", заяви Брейди в съобщение до медиите.

"Радвам се да се присъединя към Рафаел Надал, Дидие Дрогба и Серхио Перес, които са страхотни спортисти и имат подобно на моето желание да се съревновават на най-високо ниво. Ще работим заедно, за да развием спорта и да организираме големи състезания.

"Имам обаче едно съобщение до тях - бъдете готови да сте втори, защото нашата цел е само първото място".

Първият сезон на Е1 ще има кръгове още във Венеция, Монако и Ротердам, а останалите ще бъдат обявени по-късно. Състезание в САЩ обаче няма да има преди 2025, пише БТА.