0

А лберт Попов завърши на 26-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини във френския курорт Шамони.

Българинът бе 12-и след първия манш, но във втория направи грешки, а и променящите се с всяка минута условия на пистата също повлияха на представянето. 

Точно покачващите се температури и омекващата писта направиха възможна победата на Даниел Юл. Швейцарецът бе 30-и след първия манш, но това му даде възможност да стартира първи във втория и той стигна до победата с общо време от двата манша 1:36,24 минути. То бе с 0,98 секунди по-добро от това на Попов.

Втори завърши друг швейцарец - Лоик Меяр, който остана само на 0,16 секунди. Меяр бе един от малкото, започнали във финалната група от състезатели, които успяха да направят добро каране във втория манш.

На трето място на 0,18 секунди остана французинът Клеман Ноел. Олимпийският шампион в дисциплината бе водач след първия манш и имаше преднина пред Юл от 1,96 секунди, но и той не успя да се справи с изронената писта, заради което бе бесен, след като пресече финала.

Австрийците Мануел Фелер и Доминик Рашнер завършиха четвърти и пети, а също пети с равно време с това на Рашнер приключи и норвежецът Хенрик Кристоферсен.

В класирането за Световната купа водач е швейцарецът Марко Одермат с 1406 точки. Втори с 684 точки е французинът Сиприен Саразен, а трети с 609 точки е Мануел Фелер. Победителят в днешния старт Юл е на 15-а позиция с 285 точки.

Подреждането за Малкия кристален глобус в слалома е водено от Фелер с 490 точки. Втори с 326 точки е германецът Линус Щрасер, а Юл е трети с 285. Алберт Попов е на 19-о място с 93 точки.

Следващите стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете са идната седмица в Банско. На 10 февруари българският курорт ще приеме старт в гигантския слалом, а на 11 февруари е слаломът.

Източник БТА