0

Р ъководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф каза, че е дошло време „сребърните стрели“ да спрат на „флиртуват“ в трикратния световен шампион Макс Верстапен.

С това си изказване австриецът се опитва да тушира спекулациите, че той продължава да се опитва да привлече нидерландеца в тима.

„Мисля, че съм го казвал и преди, с Макс имаме сходни гледни точки: трябва да гласуваш доверие на пилотите и отбора си. Трябва да им даваш максималната подкрепа, за да успеят. Единствено, ако нещата се объркат много, трябва да търсиш промяна. За мен това е като флиртуване с външен човек, докато в същото време се опитваш да накараш една връзка да сработи. Това няма как да стане, аз не флиртувам. Единствено, ако искам промяна, бих я потърсил. Същото е и от негова страна. Мисля, че нашите ценности в това отношение се припокриват“, коментира Волф в интервю пред motorsport.com.

Той също така каза, че вижда Ръсел като част от екипа на Мерцедес в дългосрочен план. Договорът на британеца изтича в края на следващата година, което породи слуховете, че Волф може да се раздели с него, за да се опита да привлече Верстапен.

 

„Джордж има сходна траектория на развитие през картинга и младежките формули като Кими. Джордж е първият младежки пилот на Мерцедес, който стигна до отбора ни. Ние не правим разлика между него и Кими. Емоционално ние даваме еднаква подкрепа и на двамата, нищо не се променя.