0

С ветът се променя, а с него и спортът. Технологиите все повече завземат живота ни, а това няма как да подмине и състезанията. Така, след две седмици, за пръв път ще се проведе баскетболна проява върху стъкло. 
Естествено, иновацията идва от НБА. От Лигата обявиха, че част от Звездния уикенд в Индианаполис ще се проведе на най-съвременен LED корт, който ще бъде инсталиран на "Лукас Ойл Стейдиъм".

Това означава, че конкурсите по умения, за забивки и стрелбата от тройката, в които ще участват звезди като Стеф Къри и Сабрина Йонеску при жените, ще се проведат на стъкления под на 17 февруари. Самият мач на звездите на 18 февруари ще остане на традиционното игрище от дърво.

"Това ни дава малко по-голям обхват в това, което можем да направим, що се отнася до интерактивна графика, реакционна графика, която се случва на пода, промяна на дизайна на пода, промяна на цветовете", каза Карлтън Майърс, старши вицепрезидент на НБА, който контролира продукцията на живо и развлеченията.

"Така че, ние се чувстваме наистина, наистина добре от възможностите на това, което ни дава, което ни предоставя стъклото. И смятаме, че ще бъде наистина въздействащо, както в сградата, така и при гледане по телевизията", добави той.

Кортът, разработен от германската компания ASB GlassFloor, е използван в събития на Международната федерация по баскетбол (ФИБА). Тя одобри използването на LED стъклени подови настилки на състезания от най-високо ниво през 2022 година. НБА не разкри какви са разходите за игрището, освен че е по-скъпо от дървената повърхност.