0

А нтъни Джошуа сам се е победил психически в реванша срещу Александър Усик. Това е мнението на треньора на британеца Робърт Гарсия, който коментира за първи реванша в Джеда. Джошуа загуби втория мач по точки. Гарсия стана треньор на бившия шампион след загубата от Усик в първия двубой. Целта беше Джошуа да се бие различно в реванша, но това не се получи, въпреки че все пак той се представи по-добре в сравнение с първия мач. 

„Джошуа беше психически победен още от десетия или 11-ия рунд. Десетият рунд беше голям за Усик. Той промени целия мач, а психически ние бяхме победени. След това разчитахме на добър удар или нещо такова, защото Антъни може да удря силно и един удар може да промени целия мач. Но Усик доминираше от този момент нататък. Мачът вървеше добре за нас преди това. Последните три рунда обаче го промениха напълно. В деветия рунд бяхме близо до победа, дори с нокаут. Усик обаче е страхотен боксьор с огромно сърце, който знае как да завърши мач силно, както правят големите шампиони“, каза Гарсия.

Той заяви, че Усик просто е по-силният боксьор психически: „В деветия рунд с момчетата в ъгъла си говорихме, че печелим. Но нищо не е сигурно до последния гонг. Усик се завърна още по-силен в десетия рунд. В последните дни си мисля, че Антъни сам се победи психически. Той хвърли много удари в деветия рунд, почти нокаутира Усик. Може би изразходи силите си, но може би Усик просто е по-силен. Мисля, че в този мач Усик беше по-силен психически. Вместо да се откаже, той се завърна по-силен. Не можеше да си позволи да загуби. Искаше да предаде съобщение към страната си“, допълни Гарсия.