0

С тарши треньорът на волейболния Марица (Пловдив) Борислав Крачанов е доволен от победата на тима в Шампионската лига при гостуването на унгарския Вашаш Обуда в Будапеща.

Мачът премина през много обрати, а пловдивчанки постигнаха първа победа в тазгодишното издание на турнира с 3:2 (22:25, 25:17, 25:18, 14:25, 15:8).

„Искам да честитя победата на момичетата. Изиграха доста добър мач. Да, започнахме малко страхливо, но това го отдавам на напрежението, че този мач е изключително важен за нас. Знаехме, че това е отбор, който е преодолим. Радвам се, че успяхме да спечелим", каза Крачанов след двубоя.

"Радващото е, че успяхме да се съберем и да изиграем двубоя правилно, за да достигнем до победата. Искам да благодаря на всички хора, които стоят зад нас, вярват и ни подкрепят в това, което правим. Още когато дойдоха, започнахме с проекта за подмладяване изцяло на отбора с момичета от нашата школа. Това цялото търпение, което имаха те се радвам, че сега се реализира в успех. Надявам се да сме ги зарадвали с днешната победа. Първо ни предстои мач във вътрешното първенството и трябва да бъдем фокусирани на него. След това ще мислим за двубоя в Истанбул. Искаме в следващите мачове в Шампионска лига да изглеждаме още по-добре и да се опитаме да се опълчим на по-изявените отбори в нашата група", добави старши треньорът на Марица.

Волейболистката на тима Ива Дудова беше избрана за Най-добър играч (МVP) в мача. Тя записа 20 точки и стана най-резултатна за маричанки. 4 от точките й бяха от блокада, а тя  постигна и 43% при атака.