0

И забелла Шиникова се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове в Кайзери (Турция) с награден фонд 40 хиляди долара.

Българката победи след обрат Клаудия Бубелите (Литва) с 4:6, 6:3, 7:5 след точно два часа игра.

В решителния трети сет националката за "Били Джийн Кинг Къп" поведе с 5:2, но допусна изравняване. Все пак тя успя да вземе подаването си, след което й да направи пробив, за да затвори мача.

За Шиникова предстои втори мач днес. Тя и представителката на домакините Мелис Сезер излизат на четвъртфиналите на двойки срещу Дария Сувирджонкова (Сърбия) и Анастасия Золотарева (Русия).

Междувременно, Юлия Стаматова отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Монастир (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставената под номер 6 в схемата българка отстъпи пред Дария Есипчук (Украйна) с 0:6, 2:6 за 73 минути.

По-късно днес Стаматова и Мави Йостерайхер (Австрия) ще играят на четвъртфиналите на двойки срещу американките Джулия Адамс и Марсела Круз.

Денислава Глушкова пък се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей за жени в Ираклион (Гърция) с награден фонд 25 хиляди долара.

Българката победи представителката на домакините Димитра Павлу с 6:3, 6:3 за близо два часа на корта.

Глушкова направи обрат от 1:3 до 6:3, за да спечели първия сет, а във втората част тя поведе с 4:1 и с 6:3 стигна до крайния успех.

За 1/4-финалите, но в италианския град Санта Маргерита ди Пула се класира и Росица Денчева.

17-годишната българка победи поставената под номер 8 представителката на домакините Татяна Пиери с 6:4, 3:6, 6:2 за 2:26 часа. Така тя взе реванш за загубата си от тази съперничка на друг турнир в Италия преди седмица.

На четвъртфиналите българката ще играе срещу бившата номер 88 в света Альона Болсова Задойнов (Испания).

Източник БТА