0

С имон Байлс направи триумфално завръщане в спортната гимнастика в предградията на Чикаго, засенчвайки конкуренцията в първото си състезание след Олимпиадата в Токио преди две години.

Четирикратната олимпийска златна медалистка зарадва феновете си с нови и изключително трудни упражнения, които досега не са изпълнявани от друга гимнастичка. Облечена в черно-бяло трико, 26-годишната Байлс изглеждаше в стихията си пред пълните трибуни в "NOW Arena". Тя събра 59.100 точки в многобоя, което е забележителен резултат предвид това, че тя започна да тренира сериозно едва в края на април след брака си с защитника от НФЛ Джонатан Оуенс.

"Сърцето ми се изпълва с радост от цялата тази подкрепа, особено във време като това, когато бях наистина нервна да се състезавам отново", каза Байлс, която изненадващо се оттегли от турнира в Токио заради проблеми с психичното здраве. В Чикаго обаче американската гимнастичка показа предишната си страхотна форма, след като си взе повече от година почивка от спорта.

"Все още продължавам да работя върху себе си и ходя на терапия. Мисля, че съм в по-добра форма, отколкото бях през 2021 година. Това важи психически и физически", каза Байлс.

Американката добави, че ще действа "стъпка по стъпка", а следващата й цел е националното първенство в края на този месец.

"Кой знае, няма да мисля твърде далеч напред. Точно сега се радвам на това, която се случи днес и съм щастлива", каза Байлс, когато я попитаха за плановете си и евентуално участие на олимпийските игри в Париж 2024.

Източник БТА