0

С акраменто отстъпи на Милуоки със 142:143 след продължение в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация. Александър Везенков бе на терена близо 6 минути и половина, като за това време се отчете с 4 точки и една спечелена борба.

Срещата завърши драматично с успешен удар от зоната на три точки на Деймиън Лилард само секунда и половина преди края на продължението, с което Милуоки постигна ценния успех.  

Де'Арон Фокс от Сакраменто бе водещ реализатор в мача с 32 точки, като именно той изпрати двубоя в продължение, а след това осигури и аванс на "Кралете" със 141:137 малко преди края на добавеното време, но и това не бе достатъчно за успех на тима му.

Лилард завърши с 29 точки и 8 асистенции. Янис Адетокумбо от Милуоки направи поредния си трипъл-дабъл, като реализира 27 точки. Майк Бизли завърши с 23 точки, а Боби Портис с 22 за победителите.

Домантас Сабонис записа своя десети трипъл-дабъл за сезона с 21 точки, 13 борби и 15 асистенции. Малик Монк реализира 28 точки, а Кевин Хюртър направи дабъл-дабъл - 26 точки и 10 борби.

Голям екшън настана в началото на четвъртата част на мача. Тогава треньорът на Везенков и компания - Майк Браун, се изстреля на игрището и пресрещна гневно един от реферите на мача. Наставникът едва бе удържан от играчите си, като опитваше да достигне до съдията и яда му обясни ситуацията от секунди по-рано, когато не бе отсъден явен фал срещу Фокс. 
 
Заради реакцията си Браун бе изгонен, а на пресконференцията след мача се появи бесен и с лаптоп под ръка. Сложи го на масата и пусна епизоди от срещата, за да покаже на журналистите грешките на съдиите.

Тимът на Сакраменто е на второ място в Тихоокеанската дивизия след Лос Анджелис Клипърс с 23 победи и 16 загуби и на шеста позиция в Западната конференция.

Всички резултати от играните тази нощ мачове:

Маями - Шарлът          104:87
Милуоки - Сакраменто    143:142 след продължение
Минесота - Лос Анджелис Клипърс 109:105
Портланд - Финикс       116:127