0

Б ългарският боксьор Кубрат Пулев тропна хорце на Летище София, където му бе направено зрелищно посрещане на връщане от САЩ. Сред очакващите го бе и брат му Тервел. Кобрата получи много подаръци. „Благодаря за посрещането и подаръците – уникално!“, каза 40-годишният боксьор, който в САЩ участва в мач на триъгълен ринг срещу бившия ММА-шампион Франк Мир, когото нокаутира още в първия рунд.

"Не чувствам, че съм направил нещо значимо, но шоуто беше много голямо. Противникът не беше на моето ниво, победих в името на България. Но не смятам, че е чак толкова голямо постижение", заяви посрещнатият с хляб и сол Пулев.

Той увери, че се чувства като 19-годишен: „Супер съм и съм много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин и мога да работя върху нови неща като ударите с дясна ръка, защото тя ми беше контузена дълго време”.

Кобрата изрази надежда, че отново ще получи шанс да се бие за световна титла в тежката категория в бокса. „В ранглистата има много интереси и трябва да се качиш по много стъпала, за да стигнеш до върха. Но смятам, че е напълно реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде", каза Пулев, който се надява да проведе следващата си боксова среща през пролетта на 2022-ра.

Той призна, че е бил неподготвен за мача си с Антъни Джошуа за световната титла. "Трябва да бъда по-малко смел и храбър и да се науча да казвам "не". Когато съм неподготвен, както беше срещу Джошуа, мога да се сърдя единствено на себе си", каза той.

"Имам още много какво да дам на България и на бокса, но нямам политически амбиции. Ще помагам с каквото мога на всички", каза още Кобрата.

Той разкри, че е говорил и с хората от веригата "Триад", която организира мача му с Франк Мир, да се проведе подобно събитие и на българска земя.