0

М арк Шайфели вкара втория си гол 54 секунди след началото на продължението и Уинипег Джетс победи Сиатъл Кракен с 3:2 в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Така Джетс оглавиха класирането в Централната дивизия с 19 точки и равенство с отбора на Далас Старс, който спечели с 5:1 срещу Филаделфия. 

Шайфели получи пас от Джош Морисей при ситуация двама на един в допълнителната част и я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Сиатъл, с което Уинипег записа седма победа в последните си девет мача. Блейк Уийлър пък отбеляза изравнителното попадение само 5.2 секунди преди края на редовното време, като то бе под номер 300 в кариерата му.

Джон Ебърли и Брендън Танев бяха точни за Сиатъл, който също като Уинипег има 19 точки, но е трети в Тихоокеанската дивизия.

Бостън Брюинс пък победи с 5:2 Ванкувър Канъкс и записа четвърта поредна победа, която оставя отбора еднолично на първо място в НХЛ и Атлантическата дивизия. Петима различни хокеисти се разписаха и Хампус Линдхолм асистира три пъти, с което Брюинс записаха клубен рекорд с девет победи от девет мача като домакини.

Конър Клифтън завърши с гол и асистенция, а останалите попадения бяха дело на Патрис Бержерон, Павел Заха, Брад Марчанд и Томаш Носек. Линус Улмарк пък е с баланс 11-1-0 от началото на сезона, след като в неделя вечер отрази 28 удара. Той бе преодолян от Дже Ти Милър и Шелдън Драйс.

Михаил Сергачов вкара два от четирите гола за Тампа Бей Лайтнинг през първата четвъртина за победа с 6:3 срещу Вашингтон Кепиталс.

Лайтнинг започнаха двубоя с по гол и асистенция от Ник Пърбикс и Никита Кучеров. Първият, защитник и новобранец в НХЛ, увеличи серията си от точки до четири мача. Сергачов пък записа две попадения и два резултатни паса само за първите 20 минути и с това изравни клубен рекорд на Мартен Сен Луи, поставен на 12 февруари 2009. Всичко това се случи преди Вашингтон да отправи точен удар.

Николас Пол също вкара веднъж, Стивън Стамкос записа две асистенции и вратарят Андрей Василевски спря 19 удара. За Капс точни бяха Конър Шийри, Ларс Елер и Гарнет Хатауей.

Резултати от играните тази нощ мачове в НХЛ:

Филаделфия - Далас - 1:5
Минесота - Сан Хосе - 2:3 след дузпи
Бостън - Ванкувър - 5:2
НЙ Рейнджърс - Аризона - 4:1
Тампа Бей - Вашингтон - 6:3
Сиатъл - Уинипег - 2:3
Филаделфия - Далас - 1:5