0

Б ългарската борба е напът да направи нов голям трансферен удар! Унгарската звезда при жените Жанет Немеш (кат.76 кг), която е европейска вицешампионка, поиска да смени националността си, а процедурата по издаването й на наш паспорт е в ход.

„Би трябвало до декември вече да има паспорт и да се бори за България. Всички необходими документи от наша страна, както и от унгарска, са изпратени до Международната федерация, която би трябвало да одобри трансфера. Желанието за трансфера дойде от самата Жанет. Тя поиска да се бори за България“, заяви за „Мач Телеграф“ олимпийският шампион от Москва 1980 и генерален секретар на федерацията Валентин Райчев.

Немеш от няколко месеца е у нас и се състезава за клуб „Юнак Локомотив“ (Русе). Преди няколко дни тя стана първа на държавното първенство в кат.76 кг и помогна на клуба си да спечели отборната титла на България.


Немеш е на 29 години. Тя е европейска вицешампионка от Нови Сад 2017 и бронзова медалистка на Стария континент от Букурещ 2019.

„Да, тя е познато име в борбата, но това, което е постигнала дотук, не я удовлетворява. Жанет иска да спечели големи титли с екипа на България и да се утвърди още повече с голямата борба“, допълни Райчев.