0

А лександър Везенков се завърна в игра. Неговият Сакраменто обаче бе направо разбит от гостуващия Ню Орлиънс Пеликанс със 133:100 и затвърди впечатлението, че напоследък не играе добре. Това бе четвърто поражение на "кралете" от този съперник от четири мача помежду им през сезона.

Българският национал не игра в миналите три мача - срещу слабо представящите или с доста контузени играчи Торонто (135:130), Орландо (138:135) и Шарлът (104:111). За последно българинът бе на терена при категоричния успех над Мемфис със 123:92 в новогодишната нощ по наше време.

В отсъствието на контузения Трей Лайлс треньорът на Сакраменто Майк Браун трябваше да разчита на Везенков, който не го подведе и още при първата си стрелба бе точен от далечно разстояние в края на първата част. До края на двубоя той реализира още 8 точки, за да оформи статистиката си на 11 точки за 20 минути и 38 секунди игра. За това време бе успешен в 5 от 9-те си опита за стрелба, като пропуските му бяха от далечно разстояние и овладя две борби - по една в защита и нападение. 

Всички останали негови съотборници бяха доста под нивото си и постоянно трупаха пасив, който в края на първата част бе 12 точки - 21:33, на втората - 25 (47:72), а на третата 42 (61:103). В последната част двубоят се доиграваше, като треньорите използваха през по-голямата й част резервните състезатели, пише bgbasket.com.

Най-резултатни за "кралете" бяха Домантас Сабонис със 17 точки, 10 борби и Кевин Хъртър - също със 17 точки. Везенков бе трети по резултатност. Топстрелецът Д′Арън Фокс приключи със скромните 3 при положение, че имаше до момента средно по 29,2 на мач. 

За победителите шестима завършиха с двуцифрен актив, а най-точен бе гардът Крисчън МакКълъм с 30 точки.  

След мача наставникът на Сакраменто - Майк Браун, се извини на феновете от името на целия отбор. 
"Съжалявам за хората, които си платиха билети да дойдат да ни гледат днес. Извиняваме им се. Нямаше нищо общо с нашата игра, нямаше битка, дори не бяхме близо да се върнем в мача след ранното изоставане. Наритаха ни задниците", заяви Браун.

Следващият съперник на Сакраменто е Детройт, като мачът е след 48 часа в световноизвестния център на автомобилната промишленост.