0

З вездата от НБА Дреймънд Грийн повали девет години по-младия си съотборник Джордан Пуул със зверски удар в лицето, който нокаутира по-ниския и по-лек играч на шампиона Голдън Стейт Уориърс. 

Грийн, който си изкарва хляба като коравия тип на Уориърс, е известен със сприхавия си нрав. Но видео, показано от TMZ, го показва като напълно изтрещял на тренировка.

В четвъртък порталът The Athletic за пръв път разкри за „физическа свада“ и сблъсък между 32-годишния Дреймънд Грийн, четирикратен шампион на НБА и един от най-добрите защитници на своето поколение, и 23-годишния Джордан Пуул, гард на Уориърс, който направи своя пробив миналия сезон. 

Заговори се за отстраняване на Грийн, като ръководството на Уориърс, както винаги в подобни случаи, се опита да замете случилото се под килима.

„Тези неща се случват. Никой не го харесва, ние не го одобряваме, но се случва", каза генералният мениджър Боб Майерс на пресконференция в четвъртък. "Дреймънд се извини на отбора. Джордан беше там. Що се отнася до отстраняване, наказание или глоба – това ще уредим вътрешно.“

Но видео, показано от TMZ в петък, разпали още повече конфликта. Вижда се, как при спряна игра, Грийн е на страничната линия, а Пуул е на няколко метра от него. Ясно е, че те си разменят „учтивости“, при което Грийн се приближава до своя съотборник. 

Той блъска с тяло Пул, очевидно говорейки право в лицето му. Младокът  реагира на провокацията, като се опитва да отблъсне Грийн.

В този момент ветеранът избухва и нанася брутален удар с десния си юмрук в лицето на Пуул, който е тръшнат и от засилката на мощния си опонент.

Грийн налита и над падналия си съотборник, в този момент е възпрян от останалите. Боят е неравен - на уебсайта на НБА Дреймънд Грийн е посочен с габарити от 1,98 метра височина и 104 килограма тегло, докато Пуул е само малко по-нисък с 1,93 метра, но е значително по-лек – 88 кг.