0

Ш ампионът в свръхтежката категория на професионалния бокс във версиите WBA, WBO, IBF и IBO Александър Усик е откупил тв правата на реванша си с британеца Антъни Джошуа, за да може мачът да се излъчи безплатно в родината му Украйна.

“Това е неговият подарък за украинския народ. Купи правата със собствени пари и иска да ги даде безплатно, за да може всеки желаещ да гледа срещата директно в ефир”, написа в социалните мрежи промоутърът на Усик - Александър Красюк.

Мачът-реванш между Джошуа и Усик ще се проведе на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия.

В същото време шефът на промоутърската компания „Топ Ранк“ Боб Аръм е убеден, че Тайсън Фюри ще се завърне на ринга за двубой срещу победителя от реванша между Усик иДжошуа. Фюри е шампион във версия WBC и мечтае да стане абсолютен шампион. “Дълбоко в душата си зная, че Фюри иска да се сблъска с победителя в този двубой. Не вярвам, че иска да се оттегли преди да се реши въпросът за абсолютен шампион. Чакаме изхода на мача, а след това Тайсън ще има думата”, коментира Аръм. 

Фюри вече обяви край на кариерата си през април, след като победи Дилиън Уайт, но все още държи пояса в WBC и очакванията са да промени решението си.