0

О лександър Усик смаза и бой и нокаутира Даниел Дюбоа, за да защити световните си титли в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO. Украинецът направи втория си нокаут в кариерата в тежка категория, като свали два пъти своя противник от Великобритания – веднъж в осмия и след това в деветия рунд. При втория случай Дюбоа така и не се изправи навреме и съдията спря мача.

Имаше обаче и много спорен момент в пети рунд, когато Усик се озова на земята след тежък удар в тялото. Съдията обаче отсъди, че това е удар под пояса и не зачете нокдаун. Наложи се Усик да се възстановява около 5 минути преди боят да бъде подновен. Това е 21-ви успех за Олександър от толкова срещи. 

 

„Готов съм утре за следващата битка, но нямам представа дали тя ще е с Тайсън Фюри. Сега нямам търпение да се върна у дома и да видя децата си. Тренирах дълго време и съм малко уморен. Чувствам се добре. Благодарен съм за моя екип, семейството ми, децата ми, обичам ви. Но съм благодарен моята страна, Украйна и армията“, заяви Усик след успеха. 

В петия рунд от мача възникна спорен момент, за който съперникът на Усик - Дюбоа, се оплака, като украинецът ясно заяви, че е играл спортсменски, а претенциите на ответната страна са несъстоятелни. „Обичам бокса и уважавам съперника си, но това е бокс, а не балет. Нисък удар? Боксът е труден, а аз съм страхотен!“, каза още украинецът.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX